Meshtastic

Een open source, off-grid, gedecentraliseerd mesh-netwerk dat is gebouwd om te draaien op betaalbare apparaten met een laag energieverbruik.

Meshtastic® is een project waarmee u goedkope LoRa-radio’s kunt gebruiken als een off-grid communicatieplatform over lange afstanden in gebieden zonder bestaande of betrouwbare communicatie-infrastructuur. Dit project is 100% community-gedreven en open source!

- Lange afstand ( record van 254 km door kboxlabs )
- Geen telefoon nodig voor mesh-communicatie
- Gedecentraliseerde communicatie – geen speciale router vereist
- Gecodeerde communicatie
- Uitstekende batterijduur
- Verzend en ontvang sms-berichten tussen leden van de mesh
- Optionele GPS-gebaseerde locatiefuncties
- En meer!

Meshtastic maakt gebruik van LoRa, een langeafstandsradioprotocol dat in de meeste regio’s breed toegankelijk is zonder de noodzaak van aanvullende licenties of certificeringen, in tegenstelling tot HAM-radiooperaties.

Deze radio’s zijn ontworpen om de ontvangen berichten opnieuw uit te zenden en vormen zo een mesh-netwerk. Deze opstelling zorgt ervoor dat ieder groepslid, ook degenen die het verst verwijderd zijn, berichten kan ontvangen. Afhankelijk van de gebruikte instellingen kan het Meshtastic mesh-netwerk maximaal 100 apparaten tegelijkertijd ondersteunen.

Bovendien kunnen Meshtastic-radio’s worden gekoppeld aan één enkele telefoon, zodat vrienden en familie berichten rechtstreeks naar uw specifieke radio kunnen sturen. Het is belangrijk op te merken dat elk apparaat een verbinding van slechts één gebruiker tegelijk kan ondersteunen.”


Meer informatie tref je aan op de website van Meshtastic Nederland


Populaire posts van deze blog

Kerst in de Bieshof - Lichtjesparade

Dordtse December Dagen - Dwaalspoor in beeld